teisipäev, 1. detsember 2009

Olukorrast mael

Lood pole liiga head. Ilm on usna nutune (baaslaagris sajab hetkel lund), lisaks pidin aklimati pooleli jatma. Olime kolm ood esimeses korglaagris (5000 meetrit), eile kaisime teises korglaagris asju viimas, tana oli hommikul kumm nii tuhi, et ilma kotitagi ei joudnud eriti kaia. Eilne matk (ca 3 tundi) teise laagrisse kurnas taiega labi. Ohtul votsin korgusehaiguse ja vererohu (baaslaagrisse saabudes oli koik ok, kuid jargmisel paeval oli vererohk 170/95) vastu diureetikumi ja katus laks taiega soitma, sellist karuselli ei maleta isegi lapsepolvest.

10-st grupist on jarel veel 7 (mina olen baaslaagris ja 6 on teises korglaagris), uks inimene laks angiiniga maelt alla, kahel sai vaimujoud otsa. Ilma osas mingit kindlust pole, tiputegemine on planeeritud 6.12.2009. Kavatsen ise kaks paeva baaslaagris puhata ja kui peaksin taastuma, siis lahen 3-ndal otse teise korglaagrisse. Aklimat ei tundu probleemiks olevat, lihtsalt joud on kadunud (eks osaliselt seotud ka aklimatiga).

Massa tundub tugev olevat, kui ilm lubab tippu teha, siis olen kindel, et tema on tiputegijate seas (voimalik, et tegemist esimese inimesega, kes see hooaeg tippu jouab). 6-ndaks on lubatud tuule vaibumist (40 km/h), samas on temperatuur jatkuvalt usna madal, eks kae.

2 kommentaari:

  1. Tere,

    Artjom palus edastada Art'ile järgmise teate:
    Ma ei saa nendega muidu ühendust kui bloggisse teadet jättes. Samas
    läbi telefoni ei saa mingil pöhjusel.
    Palun püüa talle täna sinna comment jätta, et Art ütleks Raunole
    edasi, et meie lend Mendozast läheb 8.dets VARAhommikul 7:00 ja
    eelnev öhtu on vaja nodi jöuda rendipoodi tagasi viia. ja et mul läks
    Camp Canadast rahvuspargi väravani köndides ca 9 tundi + 4 tundi
    autoga linna. Et ta arvestaks.
    Agne, Artjomi abikaasa

    VastaKustuta
  2. "Nodi" ja Rauno Mendozasse toimetatud, Plaza De Mulasest rahvuspargi varavasse joudsime koos kahe louna pausiga 5 tunni ja 50 mindaga:).

    Massa

    VastaKustuta