kolmapäev, 25. november 2009

Plaza de Mulas

Asume 4300 meetri korgusel Plaza de Mulas baaslaagris. Eilne paev, mis moodus Confulenciast siia matkates, oli suht johker. Onneks oli tuul kogu aeg vastu, olime teel 6-8 tundi, teekonna sisse mahtusid liivatormid, johkrad kunkad ja maalilised magiorud. Kohale joudes selgus, et keegi meid eriti ei oota (telgid puudu, toit osaliselt tellimata jne), lisaks on hooaja hilisema alguse tottu (ilm suht nutune) laager suht tuhi. Kuid tana hakkavad probleemid vist lahenema - saadeti muuladega alt telgid, anti suua ja ilmnes variant internetti kasutada. Kuuldavasti olevat ulval ka silt "Hot shower", koik seda nainud veel pole ja selle hind ning reaalne kasutamine on hetkel saladuseks. Siin on muujate turg, s.t et ega liiga palju variante tingida/valida pole (internet ùle satelliidi maksumusega 18 USD-d 30 min, Sat-telefon hinnaga 5 USD-d minut).

Tervis praegu ekspeditsiooni liikmetel ok, koik on labinud kaks korda arstliku kontrolli. Ilma osas andmed vastakad, hetkel ilm vaga ok (tuul 10 meetrit sekundit - oosel oli 30 meetrit sekundis ja maetipp isegi paistab ning ei ole pilves - lumetormis), samas lubatakse kuni 6 paeva tugevat tuult ja korgemates laagrites madalaid temperatuure, mis oleks pohimotteliselt nadalaid kestnud ilma jatk.

Aega sisustame peamiselt raamatuid lugedes ja kaarte mangides, ei maksa unustada ka soomist ja magamist. Homme plaanime sobiva ilma korral Canada laagrisse matkata ja sinna voib-olla ka oobima jaada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar