laupäev, 24. oktoober 2009

Esmakanne

Tegemist on minu esimese kandega blogisfääris, mistõttu tahaks kohe põletavate küsimuste/teemade juurde asuda: mis krdi pildi Sa minu kohta siia üles panid, Massa?

Olulise taustainfo kavandatud reisi kohta andis Massa juba esimeses sissekandes, täpsustaks siinkohal natukene planeeritut:
Reisi alustame 17. novembril, kui liigume laevaga Stockholmi, et sealt järgmine päev üle Madridi Buenos Aires'sse lennata. Buenos Aires'st liigume kohe bussiga edasi Mendozasse, kus on võimalik varustust täiendada ( näiteks ise ei hakka tipu tegemiseks vajalikke plastiksaapaid, sulejopet jne Eestist kaasa vedama) ja 23.11 asume teele. Mendozast liigume 2700 meetri kõrgusel asuvasse Penitentes, kust liigume edasi Puente de Inca'sse ja edasi Horcones Lake. Baaslaagriks on 4200 meetri kõrgusel asuv Plaza de Mulas, enne tipu tegemist ööbime veel Camp 1-s (4900 meetri kõrgusel asuv "Plaza Canada"), Camp 2-s (5400 meetri kõrgusel asuv "Nido de Condores") ja Camp 3-s (6000 meetri kõrgusel asuv "Cholera"). Aklimatiks on kavandatud kuni 6 päeva (tõuseme kuni Camp 2 ja laskume tagasi baaslaagrisse) ning sõltuvalt ilmast loodame 2-6.12 tõusta 6962 meetri kõrgusele Aconcagua tippu.
Siinkohal üks video Aconcagua summit-st

Peale Aconcaguat liigume edasi Boliiviasse (Salar de Uyuni), Boliivia ja Peruu piiril asuva Titicaca järve äärde ja Inka Trail mööda Macchu Picchule. 20. detsembril lendame üle Guayaquili Galapagosele ning 3. jaanuaril asume üle Quito taas Euroopa poole teele (ööbimised Quitos - tahaks ekvaatoril ära käia; Madridis - kui hästi läheb, siis saame kokku Pablo'ga, kellega koos Innsbrucki Ülikoolis õppisin).

Parafraseerides Massat, siis plaan on aus. Meie mõlema jaoks on tegemist esimest korda Lõuna-Ameerika külastamisega, mõlemad teeme (või ei tee) oma kõrgusrekordid (mul vaja jõuda Camp 3, et Kili 5895 ületada, Massal vist vaja jõuda Camp 2), kui tippu peaks välja jõudma, siis saab Isel Seven Summit'st teine tipp tehtud (Massal esimene), kui tippu peaks välja jõudma, siis on suur samm Surma Tsoonis (üle 8000 meetri) mäe tegemiseks tehtud, minu jaoks on tegemist esimest korda America külastamisega, esimest korda näen Vaikset ookeani jne jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar